De små fortællinger

Januar 2021


CORONA!!! landet er lukket ned- Alt er lukket ned. Det er MEGA kedeligt. Der skal ske noget.. 
Randers teater ringer og hører om jeg er klar på at lave noget, et eller andet.. Hvad... det vides ikke, men et eller andet.. 
Jeg cykler til teateret, og Tine Eibye og jeg brainstormer.. HVAD må vi? HVAD kan vi? HVORFOR skal vi lave noget?
Vi blev hurtig eninge om at vi ville borgerne i Randers en god oplevelse, en oplevelse som de kan opleve sammen- hver for sig. Vi ville lave noget hvor hele byen kunne blive involveret. 

Vi fandt frem til at vi ville lyse byen GRØN- GRØN for forår og håbets farve. Vi ville samarbejde med BAmbi udlejning. Jesper Juncher som jeg før har lavet projekter med med stor glæde. 
Telefonerne, mails glødede de næste tre uger, og 3½ uge efter vores ide kom frem, oplyste vi Randers by GRØN. Vi havde 10.000 besøgende, på gå-ben, cykel, løbehjul og i biler. P- padserne var fulde , kø på byens gader og hørte folks sumren med "NEEEEJ, IHHH, og ej, hvor fedt!"
Tre dage i første weekend i vinterferien dannede jeg sammen med Randers teater og Bambi udlejning for RANDERS LYSER GRØNT. En event der blev godt presse dækket, et proekt som virkomheder gik ind og støttede op om, og et projekt hvor Randers kommune og Randers teater støttede godt om , rent økonomisk. Hele byemn var med til projektet! 
Sådanne projekter er noget jeg elsker HELT vildt. Projekter jeg selv er med til at definere, og at det hele skal gå lidt stærkt- samtidig med at det hele skal velovervejes.  


Mer a´det? øh..- JA TAKSommer 2018


Det er sommer, det er varmt, det er 2018.

Jyden kommer i sin varevogn til København, for at projektlede Børndistortion, en event i det store distortion, men for børn og deres forældre på Nørrebro og Vesterbro. 


Jeg kender ikke meget til København, og det er nærmest den største bekymring jeg har... kan jeg nu finde rundt derovre... og så i varevogn...? Jeg havde derfor allieret mig med en god gæv Thybo der i en periode boede i københavn, så kunne han vise mig rundt, og tage rattet hvis det blev for vildt! 
Jeg kan grine af det den dag idag... at det var min største bekymring.. trafikken i København... Ikke at jeg var projektleder for et stort event i københavn... næh. "det var vel ligesom alle andre events" tænkte jeg. Lidt sommerfugle i maven og sådan.. men sådan skal det være.. 


Til jer der ikke kender Distortion er det lidt kaos agtigt, impulsivt mm. Jeg kendte ABSOLUT intet til distortion, så jeg planlagde denne event som skulle den foregå i RY. God kontakt til dem der råder over de arelaer vi skulle være på, god kommunikation og planlægning til de kunstner jeg havde fået overtalt til at komme for meget få penge eller frivilligt, og en tæt kontakt til de få frivillige der havde tilmeldt sig til at hjælpe på afvikling af Børndistortion.
Projektlederen året før mig havde havde fået hans venner og familie til at hjælpe, da det ikke er det nemmeste at få frivillige til Børnedistortion.. fordi det er til børn og ingen druk og sådan "rigtig " distortion. Men idet jeg ikke har ret mange venner eller familie... i københavn, så "nøjes" jeg med de 5 frivillige der havde tilmeldt sig.Planen var at der skulle være 15. Så jeg forberedte mig selv om de 5 piger på to mega fede og hårde dage.. 

Dagen kom hvor min første børnedistortion skulle løbe af stablen.
Afviklingsplanen var printet ud- tjek
tidsplanen gået igennem - tjek
Tekniske udstyr var i vognen- tjek
De frivllige hvade fået en " vi ses"  aftenen før- tjek
Sommerfuglene var lige de rigtige steder, LIGE INDTIL at der var en der lige kørte direkte ind i siden på min spritnye varevogn. BUMP. 

Det var ikke min skyld, i københavn tror man åbenbart at man gerne må overhale indenom på cykel...tsk tsk. 
jeg tænkte " så.. bare det ikke er sådan hele dagen skal gå.. og det var det forhåbentligt ikke. 

Min debut som projektleder for børnedistortion gik over alle forventninger. Alle var glade, alle kunstnere gav den max gas, og alle var i super humør. Mine fem frivillige viste sig at være københavns sejeste piger overhovedet..Vi løftede i flok, kendte ikke hinanden, men efter en lille præsentation af hinanden, forventningsafstemning og en omgang  jysk rugbrød kendte vi lidt til hinanden og alt førløb som det skulle. 

Mine produktionsplanerholdte helt stik, og min kommunikation til alle parter bar frugt med sig. 
Medarbejderne på de offentlige legepladser var super glade, og følte at projektledelsen af denne event var dyb professionel.. 

Jeg kørte hjem efter fire i københavn, med den gladeste fornemmelse i maven. Holdte ind ved Nyborg, tog mig en dukkert ( alle huske vel hvor varmt der var i 2018) og derefter videre på Heartland festival for at få inspiration. 
Dagen efter landede jeg på Northside festival, hvor jeg skulle være de næste 14 dage.. Denne historie kommer en anden gang. 

 NU ved jeg at jeg kan finde rundt i københavn, kan lave store events der, jeg skal blot være mig selv som projektleder, uanset hvor jeg planlægger en event.